Sarah Sofia Huikari

Sarah Sofia Huikari

dramaturgyně, koordinátorka a PR kulturních akcí


Sarah Huikari se narodila v zemi tisíců jezer. V dětství se přestěhovala s rodinou do Prahy, kde vyrůstala. Je absolventkou oboru Teorie a dějiny divadla, filmu a masmédií na Univerzitě Palackého v Olomouci. Olomouc jí umožnila naplno prožít kouzlo studentského života a zažehnout trvalou lásku k filmovým a divadelním festivalům.

Během studií se z amatérské herečky vyprofilovala v kulturní organizátorku, která se podílela na realizaci site-specific projektů, pohybových představení a filmových, divadelních i multižánrových festivalů. Několik let se snaží o decentralizaci a propagaci kvalitní kultury v odlehlejších koutech ČR.

Píše pro různé servery i festivalové deníky a několik let je členkou dramaturgické rady mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Přestože aktuálně žije na šumavském venkově, snaží se o to, aby kvalitní kulturní zážitky byly přístupné všem bez rozdílu. Je členkou krajského výboru pro kulturu v Plzeňském kraji, kde se aktivně zasazuje o zlepšení podmínek pro kulturní aktéry v západních Čechách.


PARTNEŘI FESTIVALU

Turnov 750 let: 1272–2022