Jiří (Bagr) Vlasák

Jiří (Bagr) Vlasák

tvůrce a správce festivalového webu
Ilustrátor, grafik a full stack designer


Studoval na turnovském gymnáziu, kde pod režijním vedením Petra Hakena poprvé okusil herectví a hrál v několika představeních, také na prvních ročnících Modrého kocoura. Po gymnáziu studoval ilustraci na VŠUP v Praze v atelieru Jiřího Šalamouna. Potom se pár let živil jako grafik v Praze, pak sloužil rok a půl v civilní službě v Turnově, a potom znovu studoval, tentokrát v Brně na FF Masarykovy univerzity obor teorie interaktivních médií.

Po studiích zakotvil na chvíli v Praze v reklamním průmyslu, pak ho osud zavál zpátky do Turnova, kde pracoval mimo jiné jako projektový manažer pro neziskovou organizaci Geopark Český ráj pod patronací UNESCO a stal se certifikovaným průvodcem v geoturismu. Nyní opět žije a pracuje jako grafický designer v Praze, přesto stále srdcem zůstává v srdci Českého ráje a rád se tam vrací za rodinou a přáteli a za krásami tamní přírody i kultury.

Festivalu Modrý kocour se pravidelně účastní od jeho zrodu v r. 1996, kdy tam hrál ještě jako student a člen Turnovského divadelního studia. V letech 2012–15 vytvářel festivalovou grafiku - ilustrace maskota festivalu, plakáty, letáky a brožurky s programem. Od roku 2016 vytváří kocouří webové stránky.


PARTNEŘI FESTIVALU