Představení zrušeno!

Představení bylo bohužel zrušeno!

JAK SI ZAHRÁT POHÁDKUJAK SI ZAHRÁT POHÁDKU

JAK SI ZAHRÁT POHÁDKU

Divadelní soubor Heřman

K pohádce nepotřebujete ani výpravné kulisy ani nákladné kostýmy. Stačí fantazie. A dokud ji máte, nejste ztraceni.

představení pro děti Dětský kocour

Skupina herců ukáže dětem a dospělým, že si mohou zahrát pohádku bez nákladných kostýmů a rekvizit, složitých kulis, technicky náročných zvukových a světelných efektů. Postačí k tomu jen pár obyčejných věcí z kufru, nějaký běžný nábytek a drobnosti, které najdete v každé domácností a nějaké textilie. Nesmí však na obou stranách, jak na jevišti, tak i v hledišti, chybět fantazie a všemocné slůvko „jako“.

Autor inscenace: Josef Řezáč

Hrají: Josef Řezáč, Michal Dziedzinskyj, Tomáš Palíšek, Jitka Řezáčová, Jana Čurdová, Michal Beran, Alena Zlatníková, Kateřina Neumannová

Autor předlohy: kolektiv autorů

Autor úpravy, hudba, výtvarník: Josef Řezáč

Divadelní soubor Heřman

DS Heřman zahájil činnost v Heřmanově Městci již před 170 lety; má za sebou bohatou historii a jak přicházely a odcházely generace ochotníků a hýbaly se dějiny, měnilo se i zaměření divadelní činnosti spolku. Posledních necelých třicet let jsou těžištěm souboru manželé Řezáčovi (s dcerou Janou) a Michal Dziedzinskyj, kteří jsou „doplňováni“ partami generačně mladších divadelních nadšenců. Ta poslední parta drží při sobě již od roku 2010 a hned s první hrou slavila první úspěch - účast na XLIII. národní přehlídce venkovských divadelních souborů ve Vysokém nad Jizerou - Krakonošův divadelní podzim 2012. Za těch posledních třicet let má DS Heřman na svém kontě víc než dvacítku inscenací, mezi nimi je třetina pohádkových. Pro děti nás hrát prostě baví!


Zpět na PROGRAM...

PARTNEŘI FESTIVALU