ČTVRTEK 21. února 17:30

40 min. / KC Střelnice / Vstupné 70 Kč (50 Kč studenti)

OSTROV PANENEK

OSTROV PANENEK

Rendez-vous

Drama o muži jménem Julian a o jeho snaze nalézt nový život a klid poté, co během velkého požáru ztratil úplně všechno, i svou rodinu. Studentské představení.

Příběh je zasazený na jeden z ostrovů snad v Tichém oceánu a vypráví o muži jménem Julian, který jednou přijde za velkého požáru úplně o všechno. O střechu nad hlavou, o veškerý majetek, o ženu... Ale také o svoji dcerku Emu... Nedlouho po požáru rychle sbalí všechny své věci a kupuje na vzdáleném ostrově starý dům a pole. Chce tam začít nový život.

Ostrov, kam se přistěhoval, je však plný hašteřivých žen, které rozhodně nemají v úmyslu nechat Juliana, tajemného cizince, jen tak bez povšimnutí. Vidina na nový, lepší život se postupně začíná rozplývat. Julian totiž nepřijel na ostrov sám, jak si původně myslel. Snad ve spěchu, s jakým opouštěl pevninu, se do jeho kufru dostala panenka. Jediná vzpomínka na zemřelou dceru...

Autor inscenace: soubor Rendez-vous, Lucie Kunstová

Hrají: Eliška Chytková, Vojtěch Franců, Nicol Laurinová, Terezie Zahrádková, Veronika Drahoňovská, Nikola Domácí, Veronika Rubášová

Autor předlohy: Vojtěch Franců

Hudba: soubor Rendez-vous

Výtvarník: Anna Hodíková

Rendez-vous (Turnov)

Soubor Rendez-vous působí již druhým rokem na Gymnáziu Turnov. Obnovený dramatický kroužek však funguje na gymnáziu už od roku 2016. Tehdy stála za jeho vznikem skupina nadšenců okolo profesorky Lucie Kunstové, z nichž v současném složení zůstali pouze dva. Letos, po prvním pokusu s představením "Poslední vlak" z období Protektorátu, prošel soubor obměnou a společně se začátkem školního roku stál v nové síle před velkou výzvou – jak se postavit k netradičnímu složení – pět dívek a jeden chlapec? Rendez-vous to vyřešilo po svém; bylo napsáno představení "Ostrov Panenek."


Zpět na PROGRAM...

PARTNEŘI FESTIVALU