NEDĚLE 25. února 15:00–16:30

90 min. / Městské divadlo Turnov


ZEMĚ POKLADŮ / Adivadlo Havlíčkův Brod ZEMĚ POKLADŮ / Adivadlo Havlíčkův Brod ZEMĚ POKLADŮ / Adivadlo Havlíčkův Brod

ZEMĚ POKLADŮ / Adivadlo

fortelná komedie o čtveřici stárnoucích kamarádů


Stárnoucí čtveřice kamarádů prožila celý svůj aktivní život v bývalých Sudetech. Jejich relativní spokojenost se stavem věcí naruší nečekaný objev - v Pancířově statku se při úpravách naleznou zazděné bedny s předměty po odsunutých Němcích.

V průběhu jejich rozbalování se výrazně mění prvoplánová animozita téměř ve smutný soucit s osudy těch, jejichž majetek nám tehdy připadl. Smíšené pocity přerůstají v hádky a zákonitě i v hledání souvislostí, často nečekaných a překvapivých. Zvlášť když se ukáže, že o cennosti již poslední žijící majitelka nestojí a že podobné peripetie připravil krutý osud i Bohuně, sušící na půdě třicet let nerozbalené svatební dary.

Poznání, že ztráta domova a identity je to nekrutější, co může člověka potkat, přichází ke všemu v pozdním stáří. Hra "Země pokladů" se umístila ve finále dramatické soutěže Cen Alfréda Radoka 2007.


Autoři inscenace: Josef Tejkl, Josef Melena, František Štibor
Autor předlohy: Josef Tejkl
Hrají: Markéta Adamová, Marie Valentová, Zdeněk Hložek, František Štibor, Josef Melena, Jan Opatřil


Adivadlo /Havlíčkův Brod/

Soubor vznikl v roce 1969, od roku 1985 existuje pod názvem Adivadlo. Po roce 1990 byla založena nejprve nadace a později občanské sdružení Adivadlo, které je zřizovatelem souboru. Ten se především věnuje přípravě nových inscenací a jejich uvádění nejen doma, ale i v nejrůznějších místech v regionu Vysočiny a bývalého Východočeského kraje a České republiky. No a občas vyjede reprezentovat i do zahraničí. Se svými inscenacemi se Adivadlo pravidelně zúčastňuje nejrůznějších přehlídek amatérského divadla všech stupňů a druhů.

Sdružení Adivadlo je hlavním pořadatelem regionální přehlídky divadelních souborů hrajících pro děti a mládež Dospělí (pro radost) dětem, která se nepřetržitě koná od roku 1991. Jde o postupovou přehlídku s právem doporučení na Národní přehlídku Popelka Rakovník.


PARTNEŘI FESTIVALU